دانلود پایان نامه رشته گرافیک

فرآیند چاپ و دسته بندی محصولات و مواد اولیه در روش Offset

 
 
چكیده:
تحقیق حاضر گزارشی از گردش كار محصولات چاپی به روش افست می‌باشد. روش كار بصورت كتابخانه‌ای بوده كه در سه فصل تنظیم گردیده است. در فصل اول: به روش چاپ پرداخته شده است. پروسه چاپ خود به بخش 1- پیش از چاپ 2- چاپ 3- پس از چاپ دسته‌بندی می‌گردد كه هر بخش مراحل فنی و تكنیكی خاصی را دارا می‌باشد كه ملزوم و تكمیل كننده بعدی بوده كه به هر كدام پرداخته شده است.
 
در فصل دوم: به تقسیم‌بندی محصولات چاپی و انواع آن 1- فرم‌های تجاری 2- بروشور و پوستر 3- كتاب 4- دفاتر و دفترچه 5- سربرگ و پاكت 6- سررسید و تقویم 7- جعبه و بسته‌بندی اختصاص یافته است. از آنجائیكه محصولات چاپی دارای تنوع فراوانی می‌باشند با تقسیم‌بندی به چند گروه عمده می‌توان اسلوب مشخصی ارائه نمود كه با توجه به اهمیت به آن اشاره گردیده است. 
در فصل سوم: به مواد اولیه و مصرفی كه برای جریان چاپ و مراحل تكمیلی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد پرداخته شده است در این فصل ابتدا به مواد اولیه و مصرفی در چاپ كاغذ، مركب و مواد مصرفی صحافی كه جزء ملزومات چاپ می‌باشند به تفكیك و درجه اهمیت توضیح و تشریح گردیده است. همچنین در این فصل به گردش محصولات چاپی و ارتباط مراحل پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ با توجه موارد تشریحی آن در فصول گذشته با ارائه توضیح و نمودار، به ارتباط آن با مواد اولیه و مصرفی چارت كلی ترسیم شده است.
 
در این روش با شناخت اصول و رعایت مسائل مربوط به هر مرحله كه مطابق با استانداردهای حاكم و رایج بوده، راهكارهای مناسب از روش گردش محصولات چاپی از شروع تا پایان، مرحله به مرحله ارائه شد، كه اجرای صحیح آن تناسب با انجام درست هر بخش با بخش بعدی را دارد. گردش روان و متصل به هم از یك خط كامل تولید محصولات چاپی به روش، افست با ویژگیها و موارد خاص آن تا اتمام كار ارائه گردیده است.
 
 
کلمات کلیدی:

چاپ

محصولات چاپی

روش چاپ افست

جریان کاری محصولات چاپی

 
 
 
مقدمه:
ارتباط یكی از مهم‌ترین نیازهای بشر می‌باشد. انسان از طریق ارتباط با دیگران به قابلیت و نوآوری در زمینه‌های گوناگون دست می‌یابد و زندگی اجتماعی خود را شكل می‌دهد. كه در این تبادل از یك سو اندیشه‌های او را پربارتر می‌كند واز سوی دیگر تجربیات و دانش او به سایرین منتقل می‌گردد.برای جاودانه ماندن خاطرات خود را با علایم و نشانه‌ها ثبت كرد كه بتدریج با تبدیل و تكمیل این علایم خط اختراع شد. این اختراع تغییرات زیادی را در زندگی انسان‌ها ایجاد كرد و به عنوان یكی از مهمترین دستاوردهای بشر ثبت شد و از ارتباط مستقیم و رودررو بی‌نیاز گردید. دست نوشته‌های اولیه بر روی سنگ، چوپ و چرم انجام می‌شد. با افزایش جمعیت و توسعه علوم دست نوشته‌های كارآیی خود را از دست دادند وا نسان درصدد یافتن راهی برآمد كه اطلاعات را سریعتر در دسترس همگان قرار دهد. نخستین كوشش انسان در  این راه حكاكی كلمات روی لوحه گلی بود. كوشش بعدی در راه چاپ، حك كلمات روی قطعات چوب و سفال بود كه بی‌شك تمدنهای باستانی مشرق زمین تلاش عظیمی در راه تكثیر به كار بستند و تجریبات اندوختند.
 
پیدایش فنون جدید چاپ در اروپا همزمان با رنسانس اقتصادی و فرهنگی بود. ابتدا چاپ از طریق صفحات حكاكی شده انجام پذیرفت و سرانجام به دلیل مسائل و مشكلاتی كه وجود داشت حروف متحرك گوتنبرگ اختراع شد با پیشرفت در دانش و علوم و فنون با تكمیل روش‌های چاپ، چاپ افست كه بر پایه روش چاپ لیتو بود كامل گردید و در سال 1904 میلادی ابداع گردید كه تا بحال در حال ابداع و كامل شدن تكنیك‌های مختلف در روش چاپ افست می‌باشد.
 
چاپ به روش افست برای چاپ انواع محصولات تجاری و فرهنگی كاربر دارد (شامل: اوراق، برگ‌های تجاری، كاتالوگ، پوستر، جعبه و بسته‌بندی- كتاب و انواع مجله و روزنامه)
روش چاپ افست وابسته به ملزومات دیگری است كه بدون آن قادر به فعالیت نیست به عبارتی با هم لازم و ملزم می‌باشند ملزوماتی از قبیل: كاغذ، مركب و سایر مواد مصرفی كه با توضیح و ارتباط آنها با یكدیگر سعی به ارائه مختصات فنی درهر بخش به اختصار، هماهنگی مابین آنها روشن گردد.
 
 
 
 
فهرست مطالب
 
مقدمه 1

فصل اول:روش چاپ 4

پیش از چاپ 5
فتولیتوگرافی 6

پردزاش،‌ تفكیك و تهیه فیلم الكترونیكی 11

پردازش، تفكیك و تهیه فیلم فتومكانیكی 16

چاپ، روش چاپ افست 18

انواع ماشین افست 20

پس از چاپ 24
صحافی ماشینی 25
صحافی سنتی 34
 

فصل دوم:تقسیم‌بندی محصولات چاپی به روش افست 38

فرم‌های تجاری 39
بروشور و پوستر 39
كتاب 41
دفاتر و دفترچه 46
سربرگ و پاكت 47
سررسید و تقویم 50
جعبه و بسته‌بندی 50
 

فصل سوم:مواد اولیه مصرفی و گردش مواد و محصولات چاپی 54

كاغذ 55

ویژگی‌های چند نوع كاغذ پر مصرف 58

اندازه و محاسبات كاغذ 64
محاسبه حجم و وزن كاغذ 78
مركب 86
خواص فیزیكی مركب 86
سیالیت 87
چسبندگی 92
رابطه فیزیكی آب منبع افست با مركب چاپ 97
مواد مصرفی در صحافی 98
چسب 98
طبقه‌بندی چسب‌ها 99
چسب‌های گرما سخت 100
چسب‌های گرما نرم 101
چسب‌های گرما ذوب و واكس‌ها 106
مفتول 109
نخ 109
گردش مواد و محصولات چاپی 10